Type Project

Print Design

Opdrachtgever

Mankato State University

Tools

Illustrator, Photoshop

Gaia Foods

Gaia, we will get you there!

"The challenge"

Het ontwikkelen van een merk dat muesli repen verkoopt, dit houdt in het creëren van een logo, huisstijl en verpakking voor de muesli repen. De doelgroep voor Gaia is jong volwassenen die een actieve lifestyle lijden en zich bezighouden met goed en gezond eten. Ook is de doelgroep bewust bezig met het milieu en kiest graag voor producten die een lage impact hebben op het milieu.

"The solution"

Het idee achter de illustraties op de verpakking komt van de bergbeklimmingen die ik zelf in Noorwegen heb gedaan, elke illustraties geeft een locatie aan die gelijk staat aan een bepaald niveau. Hoe hoger het niveau van de beklimming, hoe hoger de voedingswaarde in de reep. De lijnen op de achtergrond komen van hoogtekaarten, deze zijn in dit prototype fictief maar zouden eventueel van de locatie kunnen komen die op de voorkant is geïllustreerd.

Het merk maakt veel gebruik van de hoogtelijnen in combinatie van illustraties van de ingrediënten, en van de landen waar de ingrediënten vandaan komen. Dat is een belangrijk onderdeel van de filosofie van het merk, de afkomst van de producten staat centraal. De kleuren die bij de smaken horen komen deels van de ingrediënten en deels van foto's van de lucht die zijn genomen op de afgebeelde locaties.

Bekijk ook eens deze projecten:

© 2019 Jeffrey Bosman